Toblerone-mousse

|

Simpele en overheerlijke Toblerone mousse

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

In 2016 was er een Australische foodblogster genaamd Phoodie die met dit recept op de proppen kwam. Letterlijk vertelde ze bij dit recept:

“Wees klaar om te huilen
Om de mensen te zien huilen aan wie je dit serveert
Van geluk, altijd van geluk!”

Dit recept werd een wereldwijde hit. Overal werd het opgepikt en toch ken ik maar weinig mensen die dit al eens hebben gemaakt.
Toblerone ken je vast wel. Die piramidevormige chocoladerepen met kleine stukjes noga. Ze zijn er in verschillende smaken, maar we gebruiken de melkchocolade versie hier.

Door de combinatie met de marshmallows krijg je (na het koelen) een heerlijke en zachte structuur. Het mooie van dit recept is dat het zo ontzettend simpel is en je het in no-time klaar hebt. Het lastige van het recept is dat je eigenlijk even zou moeten wachten voor je het eet…

Ingredienten

Ingrediënten deel 1

  • 400g Toblerone
  • 500 ml 35% vette slagroom, uit de koeling
  • 210g witte marshmallows

 

Ingrediënten deel 2

  • 500 ml 35% vette slagroom, uit de koeling
  • 250 gram Toblerone fijngehakt voor garnering
Instructies
  1. Hak de 400 g Toblerone grof en doe deze samen met de 500 ml room en de marshmallows in een grote kom. Smelt het mengsel au bain marie en zet op het aanrecht om af te koelen. Doordat er marshmallows in zitten zul je iets langer moeten roeren dan gebruikelijk.
  2. Klop de extra room lekker luchtig en hak de extra Toblerone fijn.
  3. Voeg de slagroom met een spatel toe aan het afgekoelde Toblerone mengsel. Maar let op, doe het voorzichtig anders gaan de luchtbellen uit de room. Het mengsel moet heel glad zijn, maar er zitten natuurlijk wel stukjes noga van de Toblerone in.
  4. Verdeel het mengsel over wat glazen of kommetjes en zet het ongeveer 45 minuten in de koelkast, zodat de bovenste laag iets hard wordt.
  5. Haal uit de koelkast en versier elk gerecht met een royale hoeveelheid Toblerone. Nu kun je namelijk garneren zonder dat dit direct in de mousse wegzakt.
  6. Zet terug in de koelkast voor minimaal 8 uur, bij voorkeur een nacht, om op te stijven. Doordat er marshmallows in zitten duurt het goed opstijven ietsje langer dan gebruikelijk.
Anderen bekeken ook