Tony Chocolonely Mousse

| |

Tony Chocolonely chocolademousse

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sommige chocoladerepen zijn zo populair dat ze een eigen leven gaan leiden. Tony Chocolonely is zo’n merk dat de laatste jaren enorm populair is geworden en vooral de karamel zeezout is een reep die iedereen wel heeft geproefd!
Wanneer we chocolade zoeken om mee te experimenteren, gebruiken we bijna altijd een Fairtrade chocolade. De missie van Tony Chocolonely om de chocoladeketen 100% slaafvrij te krijgen vinden we fantastisch.
Wat is er dan lekkerder om van deze overheerlijke chocoladereep een tony’s Chocolonely chocolademousse te maken?

Ingredienten
  • 125 gram Tony’s chocolonely Karamel Zeezout in stukjes
  • 3 eieren (zo vers mogelijk!)
  • ¼ theelepel zout
  • Een dikke theelepel suiker
  • Voor decoratie kun je wat chocoladeschilfers, framboosjes of slagroom gebruiken
Instructies
  1. Smelt de chocolade langzaam au bain-marie. Laat de chocolade afkoelen tot hij nauwelijks nog warm is. Wanneer het te koud is wil de chocolade niet meer mengen.
  2. Scheidt ondertussen de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom
  3. Klop de eiwitten stijf met een kwart theelepeltje zout. Voeg op het laatst de suiker toe en klop dan nog even door tot er stijve pieken zijn.
  4. Roer de eidooiers los en meng ze dan met de gesmolten chocolade.
  5. Spatel de helft van het eiwit door het chocolade- eigeel mengsel. Voeg dan de tweede helft toe. Spatel het voorzichtig door elkaar zodat de lucht in de mousse blijft zitten
  6. Schep de chocolademousse in schaaltjes en deze minimaal 4 uur in de koelkast staan.
Anderen bekeken ook