gezonde chocolademousse

| |

Gezonde chocolademousse

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Chocolademousse is niet het eerste waar je aan denkt wanneer je iets gezonds wil eten, en dat klopt. Supergezond zal het niet snel worden, maar het kan wel veel minder ongezond. Dit recept gebruiken we regelmatig om de kinderen blij te maken. Zoet, luchtig echte chocoladesmaak, maar niet de suiker.

Dit recept is luchtig, rijk aan smaak en supersnel en simpel te maken. Het is vrij van eieren, suiker, zuivel en gluten, dus best gezond voor een chocolademousse!

Het belangrijkste ingredient voor deze mousse is de kokosroom uit blik. Wat je wilt is het hieruit afgieten zodat het dikke gedeelte overblijft. Alleen dat gedeelte is dik genoeg om luchtbellen op te nemen en de luchtige structuur te creëren. Het is dus handig om 2 blikken te kopen zodat je altijd genoeg ingedikte kokosroom hebt. Koel de kokosroom een ​​paar uur in de vriezer voordat je de mousse gaat kloppen. Sla deze stap niet over: het helpt de mousse zijn vorm te behouden!

Gebruik een staafmixer om te mixen. Deze mousse moet ongeveer 3 minuten krachtig worden opgeklopt om die dikke en luchtige textuur te krijgen.

Ingredienten
  • 500 ml vette kokosmelk (dus niet het water)
  • 4 eetlepels honing
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 4 eetlepels cacaopoeder, ongezoet
Instructies

Plaats kokosmelk (gebruik vette kokosmelk voor het beste resultaat) ongeveer een uur in de vriezer voordat je de mousse gaat maken. LET OP: Je hebt 250 ml stevige kokosroom nodig, niet het water dat ook wel in de blikken zit. Als een blik kokosmelk niet genoeg vaste kokosroom bevat, gebruik dan meer uit een ander blikje.

Schep de ingedikte kokosmelk (room) uit het blik en doe dit in een grote kom of mixer.
Voeg honing, vanille en cacaopoeder toe.
Klop tot een gladde en romige massa en klaar ben je!

Serveer met vers fruit voor een mooie look.

Anderen bekeken ook