Chocolademousse is niet het eerste waar je aan denkt wanneer je iets gezonds wil eten, en dat klopt. Supergezond zal het niet snel worden, maar het kan wel veel minder ongezond. Dit recept gebruiken we regelmatig om de kinderen blij te maken. Zoet, luchtig echte chocoladesmaak, maar niet de suiker.
Dit recept is luchtig, rijk aan smaak en supersnel en simpel te maken. Het is vrij van eieren, suiker, zuivel en gluten, dus best gezond voor een chocolademousse!
Het belangrijkste ingredient voor deze mousse is de kokosroom uit blik. Wat je wilt is het hieruit afgieten zodat het dikke gedeelte overblijft. Alleen dat gedeelte is dik genoeg om luchtbellen op te nemen en de luchtige structuur te creëren. Het is dus handig om 2 blikken te kopen zodat je altijd genoeg ingedikte kokosroom hebt. Koel de kokosroom een paar uur in de vriezer voordat je de mousse gaat kloppen. Sla deze stap niet over: het helpt de mousse zijn vorm te behouden!
Gebruik een staafmixer om te mixen. Deze mousse moet ongeveer 3 minuten krachtig worden opgeklopt om die dikke en luchtige textuur te krijgen.