| |

Avocado chocolademousse

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Een overheerlijke gladde en romige avocado chocolademousse. Toen we hiervan hoorden hadden we niet gedacht dat het zo lekker zou zijn. En wat nog het meest verbaasde was dat de mousse totaal niet naar avocado smaakt. We hebben een aantal mensen blind laten proeven, niemand had ook maar het vermoeden van avocado in de mousse en iedereen vond hem “gewoon” overheerlijk!

In combinatie met wat cacaopoeder en gesmolten chocolade en een paar andere dingen, raad je dus nooit dat er avocado in zit. Wat je in plaats daarvan hebt, is de perfect gladde, heerlijk getextureerde chocolademousse van je dromen.

Hoe maak je de avocado chocolademousse?

Dit dessert is zo makkelijk te maken! Het zijn slechts 7 eenvoudige ingrediënten en je voegt ze vrijwel allemaal toe aan een keukenmachine en verwerk je tot een heerlijk glad mengsel.
Het enige waar je op moet letten is dat de avocado goed vermengd is met de rest van de ingrediënten. Soms, als je denkt dat je klaar bent en je schept het uit in de serveerglazen, vind je een paar stukjes avocado die niet goed zijn gemengd. Zorg er dus voor dat het allemaal mooi gemengd is. Het scheelt natuurlijk wanneer je avocado’s gebruikt die goed rijp zijn.

Ingredienten
  • vruchtvlees van 2 rijpe avocado’s (240g)
  • 25 gram cacaopoeder
  • 200 gram chocolade (zelf gebruiken we chocola van tussen de 50 en 72% cacao.
  • 3-4 el melk (amandelmelk voor vegan)
  • 1/2 tl puur vanille-extract
  • Snuf zout
  • 1/4 kopje pure ahornsiroop
Instructies

Dit is echt het meest simpele recept.
Combineer alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot het helemaal glad is. Ik heb 3 eetlepels amandelmelk gebruikt, maar als je geen vloeibare zoetstof gebruikt, wil je misschien wat extra toevoegen voor een gladdere consistentie.

Anderen bekeken ook