Een van onze all time favorieten is deze hazelnoot chocolademousse. De toevoeging van de ganache maakt de smaak nog voller en romiger. En wanneer je de knapperige stukjes geroosterde hazelnoot toevoegt is hij echt briljant.
Deze mousse bevat geen eieren en is dus ook geschikt om te eten voor iemand die zwanger is. Het is heerlijk luchtig met een wolkachtige textuur en krijgt een lichte crunch van de hazelnoten. Door de melkchocolade is het ook zoeter dan mijn pure chocolademousse.
De hazelnoten
Ik gebruik het liefst fijngehakte hazelnoten, plus wat grof gehakte hazelnoten voor de garnering. Als je minder knapperigheid wilt, kun je gemalen hazelnoten gebruiken, of voor meer textuur grof gehakt gebruiken. Geroosterde hazelnoten hebben onze voorkeur omdat ze een diepere en betere smaak hebben. Om ze te roosteren, plaats ze in een voorverwarmde oven van 180C en bak ze 5-8 minuten. Let goed op, want ze kunnen snel verbranden.
Ganache
De mousse is op zichzelf al geweldig als je hem alleen wilt maken, maar de ganachelaag maakt hem geweldig. Het is perfect glad en romig en krijgt zijn heerlijke hazelnootsmaak van de hazelnootpasta.